sloeparr slider top10 05 • Met half open elektrosloep langs de Friese Elfsteden

7-Daags Elfsteden-vaararrangement hotel + sloep. (Alternatieve elfstedenroute)

• sloep varen van hotel naar hotel
• logies + ontbijt + diners!

In het spoor van de schaatsers, van hotel naar hotel

U vaart met een luxe 6-persoons halfopen elektrosloep langs de Friese Elfsteden. De 230 km lange Elfstedenroute telt meer dan 200 cultuur-historische en landschappelijke bezienswaardigheden!

U overnacht, ontbijt en dineert zes keer in gezellige hotels aan of nabij het water. Deze geheel uitgestippelde boottocht stelt u in de gelegenheid in alle rust te genieten van historische dorps- en stadsgezichten, de vriendelijke sfeer, het gekabbel van water, de stilte en de zuivere lucht. Vanuit een sloep is Friesland ongelofelijk mooi. Met een boot Fryslân (Friesland) verkennen, is een absoluut unieke belevenis!

Elektro
De aandrijfbron van een sloep is meestal een geluidsarme en zuinige dieselmotor, maar het bureau voor toerisme Friesland Holland zet ook elektrosloepen in op de Elfstedenroute. E-sloepvaren heeft enkele beperkingen, zoals de actieradius en het niet overal voorhanden zijn van laadpunten, al werkt de provincie Fryslân er hard aan. Friesland wil de duurzaamste vakantieregio van Europa worden! Maar wie bereid is met beleid te varen kan — in alle stilte — met een elektrosloep de Elfstedenroute afleggen.

Instructie
De bediening is zo eenvoudig, dat je in een half uurtje weet hoe een sloep functioneert en reageert op het roer. Elke verhuurder geeft een korte vaarinstructie. Het komt eigenlijk hierop neer: wie een auto kan besturen, kan ook met een sloep overweg. Al varende krijgt men meer ervaring. Uiteraard wordt beginners ontraden bij ruig weer van wal te steken: het moet wel leuk blijven, al heeft iedere toersloep een buiskap tegen opspattend boegwater. Natuurlijk zijn er ook reddingsmiddelen aan boord.

Aantal opvarenden
In de meeste sloepen is plaats voor 4 tot 8 personen, afhankelijk van de lengte, variërend van 5,40 m tot 7,25. De breedte ligt tussen de 2,10 m en 2,65. Er zijn ook joekels van sloepen. Die bieden een ruime zitplaats aan wel 12 tot 15 personen!

Doorvaarthoogte
De meeste sloepen hebben een doorvaarthoogte van 90 cm tot 165 cm en kunnen daarom onder heel veel vaste en beweegbare bruggen door. De Elfstedenroute bevat veel vaste bruggen met een doorvaarthoogte van 2,50 m en enkele waterpoorten, zoals in Sloten en Sneek. Met een sloep kun je dus alle elf steden in Friesland aandoen.

Diepgang
Sloepen steken niet diep: rond de 60 cm. Dus kun je bijna alle waterrijke natuurgebieden, zoals de Nationale Parken De Alde Feanen en De Weerribben, doorkruisen en talrijke lage-boten-routes varen. Er zijn ook speciale vaarroutes voor elektrische sloepen, trajecten in natuurgebieden die je niet met een dieselsloep mag afleggen.

Bagageservice
Als men de reiskoffers liever niet aan boord heeft, kan de reisorganisatie Friesland Holland Travel de bagage van logeeradres naar logeeradres brengen. Bij Elfsteden fietsarrangementen zit het koffervervoer meestal bij de arrangementsprijs in; bij sloeparrangementen is het een optie. Sloepen beschikken over veel bergruimte, maar voor meerdere kleinere tassen. Koffers zijn niet handig op een sloep.

Gangbaar type elektrosloep: De Oldmarker

Startdag
Naar wens

Startplaats
Earnewâld.

Finish place
Als startplaats

Route
Earnewâld - Sneek - IJlst - Sloten - Stavoren - Koudum - Hindeloopen - Workum - Bolsward - Harlingen - Franeker - Leeuwarden - Dokkum - Earnewâld
Prijs informatie

Inclusief
• Huur 6-persoons Elektrosloep voor 7 dagen
• 6 overnachtingen met ontbijt en diner in hotel
• Reddingsvesten
• ANWB water map Friesland B

Exclusive
• Brug- en havengelden (1 week ca. 150,- Euro)
• Opladen van de accu's van de elektrosloep (1 week ca. 10 Euro)
• Waarborgsom die u terugkrijgt bij schadevrije teruggave van de boot.
• Verzekeringen (Aqua Polis)
• Bagagetransport (meerkosten bagagetransport 65,- Euro p.p.)

info

Uitgebreide informatie en prijzen, kijk op: www.frieslandtravel.com