Magazine. Laadtijd: enkele seconden.

Holland Tulip Tour
Noordoostpolder: meer bloemen dan waar ook ter wereld!

De Noordoostpolder — hoofdplaats Emmeloord — is een topregio op het gebied van akker- en tuinbouw. U vindt er het grootste areaal aan tulpen ter wereld, bijna 1.700 hectare, en een 135 km lange tweedelige tulpenroute met veel extra’s, uitgestippeld door het bureau voor toerisme Friesland Holland.

Op de rijk geïllustreerde kaarten voor fietsers, automobilisten, motorrijders en touringcars, de eerste van de serie FH Hotelroutes, zijn o.a. de fietsknooppunten, lengtes van de etappes, rustpunten (deelnemende cafés, restaurants, terrassen en theetuinen) en de bezienswaardigheden vermeld. FH staat voor Friesland Holland, maar ook voor Frisian Hospitality, Friese gastvrijheid.

 hollandtuliptour010

Van medio april tot medio mei
De tussen 15 april en 15 mei (afhankelijk van de weersomstandigheden) bloeiende tulpen en het geheel overdekte tropisch bloemen- en vlinderparadijs De Orchideeën Hoeve in Luttelgeest vormen samen een wereldwijd unieke topattractie: de Holland Tulip Tour.

Routes voor fiets, auto, motor en touringcar
De Holland Tulip Tour is met alle vormen van wegvervoer te rijden, ook met een bus. Mochten er in een week weinig tulpen in bloei staan of reeds veel gekopt zijn, dan is dat dankzij De Orchideeën Hoeve met 25.000 vierkante meter flora en fauna uit warme streken geen ramp.

UNESCO Werelderfgoed
De Holland Tulip Tour verbindt talrijke andere bezienswaardigheden, zoals de twee UNESCO Werelderfgoederen Schokland (voormalig eiland sinds het droogvallen van de Noordoostpolder in 1942) en Ir. D.F. Wouda stoomgemaal in Lemmer en de karateristieke vissersdorpen Urk (ook geen eiland meer sinds de aanleg van de Noordoostpolder) en Lemmer.

Kuinderbos
Zeer bijzonder is het op de voormalige Zuiderzeebodem aangelegde Kuinderbos met een restant van de burcht en de haven van Kuinre. Door herinrichting en de aanleg van nieuwe fietspaden is het 1200 hectare grote Kuinderbos een zeer gevarieerde groene oase in het strakke en vlakke polderland geworden.

Routekaarten gratis verkrijgbaar bij Van der Valk en Orchideeënhoeve
De full-colour routekaarten (A3, 4 pagina’s A4) zijn vanaf zaterdagmorgen 8 april 2017 gratis verkrijgbaar bij de receptie van:
• Hotel-restaurant Van der Valk, Het Hooiveld 9, 8302 AE Emmeloord www.hotelemmeloord.nl
• Hotel-restaurant Van der Valk, Atalanta, 8472 CA Wolvega. www.hotelwolvega.nl
• Hotel-restaurant Van der Valk, Burgemeester Rasterhofflaan 1, 8606 KZ Sneek. www.hotelsneek.nl
• Tropisch paradijs Orchideeën Hoeve, Oosterringweg 34, 8315 PV Luttelgeest. www.orchideeenhoeve.nl

Hotelarrangementen
Tulpenroute-arrangementen van het bureau voor toerisme Friesland Holland vindt u vanaf 8 april 2017 op www.tulpenroute.com

Fiets en auto tour: Holland Tulip Tour